erdpoc 8 735x418«Прямо зараз на землях села Оглядів Радехівського району знову нахабна спроба фізичного тиску на місцевих селян та фермерів. Близько 30 невідомих блокують землі, на яких працює ТзОВ «Родючий Лан» і намагаються залякати та вигнати людей», - про це заявив Сергій Смірнов у спільноті «Варта 1».

За його інформацією, це пов’язано з черговою відмовою села співпрацювати із орендарем «Приват-Агро-Львів». Сьогодні, отримавши чергову відмову від села, вони, очевидно, вирішили вдатися до… застосування сили, - наголосив Сергій Смірнов.

Разом з тим директор ТзОВ «Родючий Лан» Олег Головатий у коментарі Форпосту підтвердив, що селян виганяють з поля - на місце прибула поліція.

«Підприємство каже, що буде сіяти, а місцевих селян, які протестують, просто виштовхують, викидають з поля. З 25 числа селяни почали протестувати, а вже сьогодні попри їхню незгоду почали сіяти...

Підприємство «Приват-Агро-Львів», яке працює на оглядівській землі, незаконно використовує земельні паї людей. Вони мають договори на 72 гектари, а хочуть засіяти 200 гектарів. Люди протестують, бо їх хотіли дати по пару гривень, щоб вони пішли, а люди не хочуть йти», - розповів Олег Головатий.

При цьому він уточнив, що підприємство орендує частину земель, а за частину, зазначає Головатий, не платить.

«Люди хотіли віддати свої паї іншому орендареві, щоб інший платив. На сесії сільська рада прийняла рішення віддати нам ту землю, землю померлих, а вони кажуть, що вони сіяли і будуть сіяти», - зазначив Олег Головатий.

У свою чергу Сергій Смірнов додає, що за словами сільського голови, борги перед селянами за попередні роки «господарювання» сягнули 1 млн гривень. Та й із селянами намагались вирішувати все заочно. 

За даними платформи YouControl, засновником "ПРИВАТ-АГРО-ЛЬВІВ" є СЕВЕДЖ МЕНЕДЖМЕНТ ЛІМІТЕД, БЕЗІЗ, що зареєстроване у місті БЕЛІЗ.

Кінцевим бенефіціарним власником є Пастущак Ігор Казимирович.

Форпост готовий висвітлити позицію усіх сторін.