121367788 4047288705284500 1458370491227829375 nПонад чверть виборців Стрийської ОТГ, які мають право голосу, готові віддати його за громадського діяча, засновника фонду «Добре серце» і колишнього народного депутата Олега Канівця. Про це свідчать дані експертного опитування, здійсненого у перший тиждень жовтня Центром експертних досліджень «ТЕМА» спільно з Київським інститутом медіа-моделюваня та політико-економічного аналізу «Перспектива».

«За нашою методологією було опитано 550 дорослих жителів Стрия та сіл, які увійдуть у Стрийську ОТГ. 28,3 відсотки респондентів найближчої неділі готові відати свій голос за Олега Канівця», - заявили у центрі «ТЕМА».

Трохи більше 20 відсотків голосів – 21,8% - має можливість отримати відомий у Стрию бізнесмен Зіновій Карпінський. 10,6 % наразі становить експертний рейтинг діючого голови Стрийської районної ради Романа Козака.

Останньому дихає в спину представник партії «Європейська Солідарність», діючий депутат Стрийської міської ради Іван Зрайло, експертний рейтинг якого прогнозують на рівні 7,2%. У боротьбу за третє місце може втрутитися діючий заступник голови міста Роман Волицень, рейтинг якого львівські та київські експерти вираховують на рівні 6,3 відсотків.

Враховуючи, що майже 22 відсотки потенційних виборців ще не визначилися, за кого віддати свій голос, експерти в останні дні виборчих перегонів на Стрийщині прогнозують доволі жорстке протистояння, проте уже нині віддають перевагу Олегу Канівцю.

«Стрий як центр майбутньої ОТГ особливо став цікавим для дослідження після того, як відмовився балотуватися багаторічний діючий міський голова Роман Шрамов’ят. Як наслідок основна боротьба за голоси стриян зав’язалася між доьре знаними в місті Канівцем і Карпінським», - зазначає директор Київського інституту медіа-моделюваня та політико-економічного аналізу Андрій Шурин.

«Наша методологія полягає в тому, що ми намагаємося дослідити бачення лідерів громадської думки, або людей, котрі можуть вплинути на вибір інших. Йдеться про медиків, учителів, підприємців, оскільки саме вони мають можливість створити необхідний резонанс у суспільстві», - каже директор центру «ТЕМА» Роман Онишкевич, додаючи, що з огляду на існуючі тенденції конкурентам буде надто важко наздогнати Олега Канівця.

Автор: Отар Лєбєдєв