Град
Град "накрив" Комарно
Вчора, 7 травня, мешканцям Львівщини синоптики обіцяли грози, град  і сильний туман. Вночі і вранці туман видимістю 200-500 метрів. Грози обійшли Львів стороною, але неподалік обласного центру випав страшний град, від якого постраждало селище Новий  Яричів. Також про сильний град повідомили мешканці Комарно, що на Городоччині.

Очевидці виклали фото і відео в соціальні мережі.

Також повідомляється про затоплення Золочева. Зокрема, як інформує «Колона» із посиланням на очевидців,  можна було спостерігати підтоплення вулиць біля Державної Фіскальної служби, також “водяні атракції” з’явилися і по вулиці Героїв Небесної сотні (біля школи №1), та по вулиці В. Чорновола (біля Народного дому) і на інших  вулицях Золочева.

Водночас, в департаменті з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації повідомили про вісім порушень в роботі систем електропостачання на Львівщині.

Зокрема, у Жовківському районі в неділю, 7 травня, о 12:50 унаслідок спрацювання аварійної системи автоматики без електропостачання залишилися чотири села –  Блищиводи, Дернівка, Малі Передримихи й Сопошин. Аварійна бригада Жовківського РЕМ повернула їм струм о 17:00.

У Золочівському районі в неділю, 7 травня, о 12:55 унаслідок спрацювання аварійної системи автоматики без електропостачання залишилися 13 вулиць районного центру. Аварійна бригада Золочівського РЕМ повернула їм струм о 15:00.

Натомість у неділю, 7 травня, о 21:40 унаслідок спрацювання аварійної системи автоматики в Золочівському районі без електропостачання залишилися вісім сіл – Колтів, Руда-Колтівська, Хмелева, Жуличі, Камянисте, Лука, Плугів і Хильчиці. Аварійна бригада Золочівського РЕМ повертатиме їм струм з настанням світлого часу доби 8 травня.

У Сколівському районі в неділю, 7 травня, о 8:17 унаслідок спрацювання аварійної системи автоматики без електропостачання залишилися два села – Зимівки та Орів. Аварійна бригада Сколівського РЕМ повернула їм струм о 17:25.

У Миколаївському районі в неділю, 7 травня, о 16:15 унаслідок спрацювання аварійної системи автоматики без електропостачання залишилися вісім сіл – Демня, Вербіж, Гонятичі, Кагуїв, Мала Горожанка, Новосілки-Опарські, Ричагів і Сайків.  Аварійна бригада Миколаївського РЕМ повернула о 19:30 струм шістьом із них. З настанням світлого часу доби 8 травня будуть продовжені роботи з ліквідації пошкодження та відновлення електропостачання сіл Мала Горожанка й Сайків. 

У Дрогобицькому районі в неділю, 7 травня, о 22:10 унаслідок спрацювання аварійної системи автоматики без електропостачання залишилися три села – Солонсько й Воля Якубова. Аварійною бригадою Дрогобицького РЕМ повертатиме їм струм з настанням світлого часу доби 8 травня.

У Радехівському районі в неділю, 7 травня, о 16:15 унаслідок спрацювання аварійної системи автоматики, тимчасово без електропостачання залишилися дев’ять сіл – Воля Радванецька, Гоголів, Корчин, Нестаничі, Павлів, Радванці, Яструбичі, Бишів та Ордів. Аварійна бригада Радехівського РЕМ повернула о 19:00 струм семи з них. З настанням світлого часу доби 8 травня будуть продовжені роботи з ліквідації пошкодження та відновлення електропостачання селам Бишів та Ордів.

У Пустомитівському районі в неділю, 7 травня, о 18:20 унаслідок пошкодження ізолятора на електроопорі лінії елекропередач без електропостачання залишилися сім населених пунктів – Пустомити й села Береги, Деревач, Милошовичі, Раковець, Семенівка й Хоросно.  Аварійна бригада Пустомитівського РЕМ повернула їм струм о 19:04.