В селі Країв Острозького району Львівської області виявили дві купи сміття просто посеред дороги. Місцеві мешканці переконані – це гостинець зі Львова. Докази – сотні чеків із львівських супермаркетів і кафе. Про це повідомляють «Надзвичайні новини».

Селяни переконані – сміття викинули вночі, бо ніхто самого процесу розвантаження непотребу не бачив. Кажуть, тут близько 40 тонн сміття. Це й побутові, й медичні відходи, й навіть кістки великої рогатої худоби. Грошей, аби прибрати сміття з дороги, не кажучи вже про його утилізацію, сільрада не має.

«Це лісова зона. Тут є багато тварин. І вони вже тут побували. Що ми завтра будемо мати? Збудника сказу? Це може бути будь-що. Хай би люди подумали, перш ніж таке робити. Природа не вибачає такого ставлення», - зазначила у коментарі Голова сільської ради Алла Дика.

Сміття посеред дороги місцеві називають екологічною катастрофою, і звинувачують у цьому як урядовців, так і мера Львова.

До слова, від початку року лише на Рівненщині невідомі скинули з півтисячі тонн львівського сміття. Це, як мінімум, двадцять вантажівок. І в жодному з цих випадків винних не покарали. Втім максимум, що може загрожувати за такі дії – адміністративний штраф.