Дивись.Інфо

prokurorПрокурор Львівської області Юрій Квятківський розповів про розслідування обставин Грибовицької трагедії і заявив, що прокуратура у суді доводитиме бездіяльність міської ради у вирішенні грибовицької проблеми.

«Перший етап розслідування ми завершили. Ми зібрали 200 томів по цьому провадженню, …закінчили розслідування, оголосили про підозру тим, хто відповідав за полігон – директору полігону, директору підприємства комунального, і його заступнику. І на сьогодні керівник «Збиранки» і його заступник отримали обвинувальні акти на руки…І, думаю, до кінця року суд призначить перше слухання. По «Збиранці» ми розібралися. Наступний етап – департамент комунального господарства, управління якого очолював Голець. Ми тільки оголосили підозру і мали ще два місяці на розслідування і виявлення інших злочинів, бо у нас триває ще чотири експертизи. По тому самому підпалу, як каже Андрій Іванович. Ми призначили експертизу і чекаємо результатів – чи там було самовозгоряння, чи там був підпал. У нас є експертиза по тому, як мали діяти працівники МНС, чи повинні вони були залишатись на місці, чим повинні були гасити вогонь, експертиза все покаже. Ми довго чекали, але в МНС нам надали документи і ми завезли їх на експертизу в Харків, в інститут, який вивчає ці матеріали. Результатів ми очікуємо в кінці першого кварталу наступного року…Ми встановили, що є в його діях (Юрія Гольця – Форпост) халатність, але це тільки початок розслідування. І от з того дня, як ми оголосили підозру, ми досліджуємо його діяльність, проводимо експертизи, в ході обшуку вилучена їхня переписка, де встановлено, що комунальне підприємство зверталося до управління про виділення техніки. І Голець розробив заходи по укріпленню схилу, аби сміття не зсунулось в озера. І він повинен був організувати всю цю роботу, організувати це укріплення», - розповідає Юрій Квятківський.

Відтак прокуратура Львівської області через суд хоче визнати бездіяльність Львівської міської ради.

«Ми звернулися до суду, суд нам відмовив. Він зобов’язав, щоб міська рада займалась укріпленням схилів, а стосовно бездіяльності відмовив нам. Ми звернулися до апеляції. Якщо був би тиск, прокуратура б ніколи не звернулася б із питанням у суд визнати бездіяльність міської ради. А ми далі звертаємось в Апеляційний суд і будемо відстоювати свою точку зору так, як ми вбачаємо, що була бездіяльність, в тому числі в питанні закриття полігону», - наголосив прокурор.