91d19587d766За процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №2 завершено досудове розслідування та скеровано до суду кримінальне провадження за підозрою генерального директора одного з приватних підприємств Львова у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Про це інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

Останній в грудні 2015 року уклав договір на суму 4,7 млн грн про закупівлю робіт за державні кошти, а саме реконструкцію та перепланування існуючих приміщень однією із лікарень Львова під офтальмологічне відділення, адміністративні та господарські приміщення.

Однак, в подальшому, він не провів перевірку відповідності стану фактично виконаних робіт по цьому договору, які були включені в акти приймання виконаних будівельних робіт, чим спричинив збитки державі на загальну суму 307,6 тис грн.

При цьому, заподіяна матеріальна шкода повністю відшкодована приватним підприємством в ході досудового розслідування.

За вчинення вказаного злочину директору загрожує покарання до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.