original 13b8a91c1fb5e34cb484fe515078ee6aПрацівники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №3 викрили злочинну схему розкрадання бюджетних коштів. Так, у 2016 році посадові особи одного із Департаментів Львівської міської ради та комерційної структури із залученням субпідрядника уклали договір на проведення реконструкції вулиці обласного центру. Про це повідомили у Департаменті захисту економіки Національної поліції України.

Оперативники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції встановили, що з метою привласнення бюджетних коштів до актів виконаних робіт посадовці внесли завідомо недостовірну інформацію. До них включили роботи, які були виконані лише на папері. Зокрема, роботи по відновленню бетонних і залізобетонних конструкцій у місцях руйнування. Даний факт також підтверджується висновками фахівців Західного офісу Держаудитслужби.

На підставі офіційних документів із бюджету безпідставно було виділено понад мільйон гривень, які в подальшому "нечистими на руку посадовцями" було освоєно.

На  підставі  зібраних матеріалів слідчими Франківського відділу поліції  ГУНП у Львівській області відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України.

На даний час проводяться слідчо-оперативні заходи по встановленню безпосередніх посадових осіб як органу виконавчої влади, так і комерційних структур, причетних до розкрадання бюджетних коштів, - інформують у поліції.

Водночас, в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець прокоментував цю інформацію так: «З’явилося повідомлення на сайті Національної поліції, поширене деякими інформаційними ресурсами, про те, що нібито по ч.4 статті 191 Кримінального кодексу відкрито кримінальне провадження. Не зазначено, який департамент, вулиця, підрядник, які посадові особи і так далі. Зазначена сума – мільйон гривень. Мені тяжко судити з цього повідомлення, про що йдеться.

До нас надійшов запит 10 травня 2017 року від відділу нацполіції Франківського району щодо того, що, згідно з рапортом одного з оперативних працівників Національної поліції, відкрито кримінальне провадження, зареєстроване 4 травня, з ознаками кримінального порушення, передбаченого ч.4 статті 191 – щодо виконання робіт по вулицях Котляревського та Нечуя-Левицького у 2016 році. Поліція просить надати інформацію. Також в цьому запиті написано, що, за оцінками поліції, матеріальна шкода по виконанню робіт становить мільйон гривень. Ці ознаки дозволяють мені припустити, що, можливо, на сайті розміщена інформація про кримінальне провадження, про яке йдеться у цьому запиті».

«У запиті є перелік пунктів щодо інформації, яку маємо надати. Поліція просить надати цю інформацію в термін до 16 травня. У нас є час до вівторка, ми готуємо відповідь, надаємо інформацію. Станом на зараз жодних ухвал суду про вилучення документів, затримання по департаменту, саме по цьому об’єкту та по інших об’єктах у нас нема», - заявив Олександр Одинець.