вактроасмпьолмпирьлмнрьомПідставою для таких рішень арабські країни називають низький бал вступників до медичних ВНЗ. Сирія, Ліван, Ірак та Палестина тимчасово або повністю припинили визнавати дипломи українських медичних вузів. Про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич у ході наради з питань медичної освіти, пише Тиждень.

«Сьогодні деякі країни частково або повністю припинили визнання наших медичних дипломів. Це, зокрема, Сирія, Ліван, Ірак, Палестина та інші, звідки в наші медичні виші традиційно приїздить навчатися багато студентів", - зазначила Гриневич.

Міністр зазначила, що підставою для таких рішень країни називають низький бал вступників до медичних ВНЗ та відсутністю доступу до інтернатури.

Тому нам треба визначити, які зміни зараз потрібні, щоб вирішити ці проблеми та загалом покращити якість надання освітніх послуг в медичних ВНЗ», – наголосила Міністр.

Гриневич відзначила, що в Україні медична освіта є найбільш рейтинговою на ринку освітніх послуг для іноземних студентів. З понад 64тис іноземців, що навчаються в Україні, майже 40% здобуває освіту саме за медичними спеціальностями. Однак, останнім часом з’являються тривожні сигнали, пов’язані з визнанням українських дипломів закордоном.