hodavyshyvanok«Вишиванка – наш генетичний код». Під таким гаслом у четвер, 18 травня, до Всеукраїнського Дня вишиванки, у Львові з ініціативи студентської молоді відбудеться парад вишиванок. Управління внутрішньої політики Львівської міської ради запрошує громадські організації, львів’ян та гостей міста одягнути вишиванку і долучитись до святкової ходи, яка о 12.00 вирушить з центру міста до Личаківського кладовища. Там вшанують пам’ять Героїв України, передає прес-служба мерії.

«Історична пам’ять – це те, що об’єднує суспільство, а вишиванка – традиція, яку треба берегти. Це наше з Вами обличчя. Тому запрошуємо усіх бути свідомими та долучитися до параду вишиванок. Дуже важливо, аби приходили не лише студенти, а також літні люди, які  особливо пишаються своїми колекціями вишиванок, що передаються з покоління в покоління», - розповідає Юлія Сапацінська, співорганізатор заходу.

За словами студентського мера Руслана Сагановського, очікують, що до святкової ходи долучиться понад 1000 студентів Львова. На Личаківському кладовищі до могил учасників АТО учасники прикріплять вишивані стрічки, а також спільно з духовенством помоляться за бійців. Завершать захід спільним виконанням національного Гімну України.

Парад вишиванок пройде за маршрутом: пл. Ринок – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. І. Франка – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечнікова (центральний вхід на Личаківське кладовище). За маршрутом параду ситуативно перекриють рух транспорту, тому, щоб не створювати заторів, водіїв просять у зазначений час оминати вулиці, якими йтиме парад. Також водіїв просять не паркувати автомобілі вздовж вулиць, які зазначені у маршруті, аби не створювати незручностей та перешкод.