lviv protest svystun 3Біля управління комунальної власності Львівської міської ради активісти розпочали безстрокову акцію протесту проти розкрадання комунального майна. Представники низки ГО вимагають звіту керівника управління Інни Свистун на сесії Львівської міськради та усунення її від посади.

Про це 16 травня повідомив кореспондент IA ZIK.

Учасники акції вивісили перед входом в управління плакати з написами «Комунального касира в тюрму», «Інна, не свисти», «4 роки кришування крадіжок майна», а вхідні двері та двері до кабінету начальниці обклеїли доларовими наліпками із зображенням Інни Свистун.

lviv protest svystun 2Представник «Розвитку громади» Олег Долінський заявив про факти зловживань з боку керівника управління.

«Оприлюднена інформація про те, що вкрадено близько 20 приміщень. Ми маємо інформацію, що таких приміщень набагато більше – понад 100. Щодо цього вже відкриті кримінальні провадження. Але до цього часу керівник цього управління Інна Свистун перебуває на посаді, що дуже дивно усім львів’янам. Сума вкраденого майна, за приблизними підрахунками, – 500 млн грн», – наголосив О.Долінський.

З його слів, схеми розкрадання комунального майна діють не без відома керівника управління. Зокрема, активіст оприлюднив свіжий факт щодо гаража на вул. Лесі Українки, 35 у центрі Львова, де «була легалізована оборудка» і незабаром на цьому місці може постати багатоповерхівка.

«Вимагаємо звіту Інни Свистун на сесії Львівської міськради про роботу. Друге: вимагаємо відсторонити її від посади», – заявив О.Долінський.

Акцію підтримали низка інших ГО. Представник ГО «Центр волонтерства» Віталій Іванов повідомив, що організація не може отримати приміщення для своєї діяльності.

Голова Львівської організації Спілки художників Олег Микита розповів про факти виселення митців із творчих майстерень у Львові.

Були присутні і представники Вільної профспілки Привокзального ринку. «На ринку триває конфлікт вже три роки. Ухвалою ЛМР створена робоча група щодо врегулювання ситуації. Її роботу гальмує Інна Свистун», – наголошують у профспілці.

Голова Української спілки учасників АТО Сергій Дячишин повідомив: організація не може отримати приміщення під офіс. «На сайті ЛМР не оприлюднено повний перелік комунального майна. Вимагаємо, щоб вони провели інвентаризацію і виклали увесь перелік приміщень», – наголосив С.Дячишин.

Учасники акції прийшли у кабінет Інни Свистун, де висловили їй усі запитання та претензії. Керівник управління запевнила, що працює у рамках закону, й порадила активістам з фактами можливих порушень звертатися до правоохоронців.

Як повідомлялося, у Львівській міськраді заявили про крадіжку 17 комунальних приміщень загальною площею близько 4 тис. кв. м. Відкрито кримінальні провадження.