1387428Виконавчий комітет прийняв рішення про облаштування зони паркування біля ринку «Вернісаж», повідомляє прес-служба мерії.

Рішення виконкому передбачає визначення меж зони паркування «Вернісаж». Це рішення підготовлено на підставі результатів конкурсу на визначення земельних ділянок під зони паркування. Перемогу на конкурсі здобуло ЛКП «Львівавтодор».

 Тут буде влаштовано три автоматичних в’їзних термінали, через які буде здійснюватися сплата за користування цією парковкою. Ціна паркування складатиме 8 грн. за годину.

Згідно з Законом України, 10% місць віддається безкоштовно для людей з інвалідністю. Відповідно 7 місць буде виділено для цієї категорії», - розповів Олександр Одинець, начальник управління транспорту ЛМР.

Загалом ЛКП «Львівавтодор» стало балансоутримувачем 13-ти парковок, 11 з яких у центрі міста. 

На підставі результатів конкурсу на визначення земельних ділянок під зони паркування, парковки будуть облаштовані на:

  1. вул. А Волошина – 14 паркомісць,
  2. вул. Вірменська – 18 паркомісць,
  3. вул. І.Григоровича – 13 паркомісць,
  4. вул. Лесі Українки – 10 паркоміць,
  5. вул. Низький Замок – 20 паркомісць,
  6. вул. Герцена – 19 паркомісць,
  7. вул. Фредра – 14 паркомісць,
  8. вул. П. Ковжуна – 20 паркомісць,
  9. вул. І. Гавришкевича – 23 паркомісця,
  10. вул. С. Наливайка – 12 паркомісць,
  11. вул. Театральна – 25 паркомісць,

Це І –ша зона паркування. Ціна паркування тут становитиме 6 грн. за годину.

Окремо 4 парковки: на вул. Вірменській, Театральній, Низький Замок і Лесі Українки, - будуть об’єднані в одну закриту зону паркування. Ціна тут становитиме 8 грн. за годину. Тут буде влаштовано три автоматичних в’їзних термінали, через які буде здійснюватися сплата за користування парковкою. Також, відповідно до Закону України 10% паркомісць (в цьому випадку 7 місць), віддається безкоштовно для людей з інвалідністю.

  1. вул. Городоцька,83 (біля Цирку) – 49 паркомісць,
  2. вул. Стрийська - В.Великого – 104 паркомісця.

Це ІІ-га зона паркування. Ціна паркування становить 2 грн. за годину. Тут буде встановлено паркомати для оплати за користування парковкою.

«Після перемоги в конкурсі ми отримали на обслуговування 13 нових парковок. А це, відповідно, 341 паркомісце. Зараз нам потрібно оголосити тендер на закупівлю обладнання, встановлення дорожніх знаків, виготовити паспорти майданчиків, погодити їх з поліцією. Після того, як виконаємо усі ці умови, будемо укладати договори з управлінням транспорту», - розповів Сергій Париляк, начальник відділу паркування ЛКП «Львівавтодор».