sadovyj 115cc 756x425Львів продовжує працювати з французькою компанію ЕЖІС щодо комплексного вирішення питання ТПВ у Львові. Проект рекультивації Грибовицького полігону, над яким працювала компанія, запрезентують громадам Малехова та Великих Грибовичів. Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий. 

Разом з тим наступного тижня французи, за словами міського голови, нададуть висновки щодо ділянки під будівництво сміттєвого заводу.

«Французькі фахівці передали проект першочергових робіт щодо рекультивації полігону в Грибовичах в наш інститут Гірхімпром, який має адаптувати проект до українського законодавства та на початку червня передати його на державну експертизу. Я хочу наголосити, що французькі фахівці по-новому підійшли до проекту рекультивації та використали досвід, який вони отримали під час закриття одного з найбільших сміттєзвалищ в Європі - поблизу Марселя. Ми також запрезентуємо проект громадам Малехова та Великих Грибовичів, які матимуть останнє слово в його акцептації.

Щодо будівництва нового заводу з переробки сміття. ЕЖІС завершує важливий етап - а саме аналіз усіх можливих ділянок для такого об’єкту. Наступного тижня ми очікуємо оголошення його результатів після чого зможемо приступити до наступних етапів», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.