1066173"Укрзалізниця" запускає новий потяг "Бердянськ - Львів", який курсуватиме з початку червня до середини вересня. Також влітку курсуватимуть причіпні вагони "Бердянськ - Мінськ".

"Для Бердянська додатковий потяг, який зв'язує захід і схід країни - це неабиякий крок вперед в сфері розвитку курортної інфраструктури", - розповідає секретар міської ради Бердянська Олексій Холод, повідомляє Укрінформ.

Депутат Верховної ради від Бердянська Олександр Пономарьов та міська влада досить довго намагались довести транспортній компанії, що потреба в такому потязі насправді є, і пасажиропотік буде забезпечено. І у цьому році керівництво "Укрзалізниці" в особі пана Войцеха Балчуна пішло назустріч.

І попит на цей напрямок справді є. Як повідомила начальник залізничного вокзалу "Бердянськ" Галина Доля, на першу половину червня продані майже всі квитки.

То ж тепер жителі західних областей країни зможуть досить комфортно добиратись на відпочинок до теплого Азовського моря, а жителі сходу - щоб поринути у казку Львова.

"Я впевнений, що комфортне сполучення між двома курортами буде не тільки сприяти фінансовому добробуту мешканців цих міст, це також запорука культурного обміну та взаєморозуміння, якого нам зараз так не вистачає", - впевнений Пономарьов.

У Бердянську також сподіваються, що курорт користуватиметься попитом і у сусідів із Білорусі. Збережено і інші напрямки: доїхати поїздом до Бердянська можна з Києва, Сум, Харкова, Дніпропетровська, Кривого Рогу.

Також цього року Після анексії Криму важливість транспортного сполучення Бердянська з іншими регіонами України значно зросла. Адже місто пропонує українцям не тільки можливість відпочинку, але й, основне, оздоровлення - у Бердянську розвинена мережа санаторно-курортних закладів, де успішно лікують цілу низку захворювань.

1495113958 3424