IMG 9836З огляду на погодні умови зараз підрядна організація ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» проводить в основному земляні роботи — заміну колектора та решти комунікацій. Загалом буде відремонтовано всю вулицю, протяжність якої 1,05 км. Загальна вартість реконструкції, згідно з договором підряду, укладеним між ЛКП «Львівавтодор» та ТзОВ «Онур», — 209,5 млн грн, з яких левова частка вартості - це заміна всіх інженерних мереж, зокрема колектора і водопроводу.

"Незважаючи на те, що падає сніг і ми маємо 25 січня, роботи йдуть повним темпом. Маємо 50 робітників, 20 одиниць техніки. Станом на сьогодні фактично водогоном ми дійшли до вул. Антоновича. Колектор вже проклали до вул. Коновальця. Зараз також вже стелять бруківку. Бруківка вся збережена. Підрядна організація чітко моніторить погодні умови, що і в яку погоду можна робити. Прокладання колектора взимку — це набагато безпечніше, ніж влітку.

Ділянка, яка у нас у роботі, а це 1 км, від вул. Городоцької до вул. Чупринки, по прогнозах від підрядника буде виконана до кінця серпня. Йдемо чергами. Робота складна, звертаємо увагу на дерева, щоб їх не пошкодити. На цьому тижні буде окрема нарада управління екології з підрядником", — сказав мер Львова Андрій Садовий.

IMG 9558За словами Оксани Єстеферової, директорки ЛКП «Львівавтодор», на ділянці від вул. Чупринки до вул. Антоновича ТзОВ «Онур» вже влаштував 586,5 м водопроводу діаметром 225 мм, 368 м каналізаційного колектора діаметром 1200 мм, замощено бруківкою ділянку площею 680 м2, проведено монтаж колії - 200 м, і монтаж плит ПК — 142 шт довжиною 3,5 м і 22 шт довжиною 1,7 м.

«Найбільш складні з інженерного погляду роботи — це заміна каналізаційної мережі, зокрема будівництво каналізаційного колектора діаметром 1200 мм. Вже замінено більше 360 м колектора, і на першій ділянці - від вул. Чупринки до вул. Архітекторська, кладуть трамвайні плити і колію», — повідомила Оксана Єстеферова, директорка ЛКП «Львівавтодор».

IMG 9852Як відзначив Віктор Онищук, інженер інженерних мереж ТзОВ «Онур», демонтована бруківка зберігається на будівельному майданчику в межах закритої ділянки робіт. Вся проїзна частина вул. С. Бандери буде у бруківці, тобто так як вона історично виглядала. Велодоріжки будуть в асфальті.

Нагадаємо, проектно-кошторисна документація на реконструкцію вул. С. Бандери була розроблена у 2020 році проектною організацією ТзОВ «ТрамДорПроект» на замовлення ЛКП «Львівавтодор».

Роботи на об'єкті поділено на три етапи. Перший етап — від вул. Чупринки до вул. Антоновича, другий — від вул. Антоновича до вул. Героїв УПА, третій — від вул. Героїв УПА до вул. Городоцької.

Проектом реконструкції вул. С. Бандери передбачається: повне розбирання дорожнього одягу, трамвайних колій і тротуарів; зрізка зелених насаджень, які попадають в межі виконання робіт; реконструкція всіх інженерних мереж, згідно з наданими технічними умовами служб міста; влаштування проїзної частини і суміщених з нею нових трамвайних колій посередині вулиці; влаштування контактної мережі трамваю, вуличного електроосвітлення; влаштування вздовж проїзної частини з обох боків велосипедних смуг та, на окремих ділянках, — велосипедних доріжок; влаштування кишень для машин швидкої допомоги, аварійних служб та тимчасової стоянки машин мешканців будинків; влаштування тротуарів і пішохідних зон з забезпеченням умов для пересування маломобільних груп населення; благоустрій вуличного простору.