DSCN4747 e2Уже понад рік Львівська державна дитяча школа мистецтв №11, що на Виговського у Львові, чекає, коли чиновники звернуть на неї увагу. Незважаючи на дві спроби профінансувати ремонт покрівлі, що протікає, та провести ремонт у приміщеннях трьох корпусів, роботи так і не були завершені. Відтак, питання про навчання дітей у придатних для цього приміщеннях, загострюється. Про це Форпосту розповів депутат ЛМР Сергій Івах.

«Я ще у лютому 2016 року написав звернення на виділення коштів на ремонт даху музичної школи № 11 на вулиці Виговського 1 а. Тоді в цей час прийняли рішення, окрім ремонту даху, у інших двох корпусах споруди, які колись належали школі №77, а нині не використовуються, розмістити дитячий садок. Тоді ж у 2016 році були виділені кошти на ремонт даху. Але замість того, щоб провести ремонт даху, починаючи з частини музичної школи, де навчаються діти, з незрозумілих причин почали робити ремонт у тій частині, яка поки що не використовується і найближчим часом напевне використовуватися і не буде. Потім, коли дійшла черга безпосередньо до даху у використовуваній будівлі, почався навчальний рік. І зрозуміло, що ремонт зупинили, бо працювати на даху приміщення, де є діти, не можна», - розповів Форпосту депутат ЛМР Сергій Івах.

Відтак, у поточному році депутат знову намагається привернути увагу до проблем школи, які вже більше року ніяк не можуть вирішити з незрозумілих причин. «Це все виглядає дуже дивно. У цьому році було виділено  3 млн гривень на роботи у всіх трьох корпусах. На жаль, донині ніхто нічого так і не почав там робити. Натомість, у квітні, замість того, щоб ці кошти реалізувати, списали 2,3 млн з цієї стрічки і перекинули на якусь іншу стрічку витрат. Коли я запитав, у чому причина, мені відповіли: ми забираємо ці кошти, бо немає підрядника, який буде виконувати роботи», - розповідає Сергій Івах.

Депутат обурюється, мовляв, як можна настільки не реалізовувати отримані можливості та ігнорувати очевидну проблему, з якою щоденно стикаються львів’яни та їхні діти. «Були виділені кошти на ремонт даху. Дах не дороблений. Щобільше, сьогодні ця покрівля, яку почали робити і покинули, вже починає знищуватися. Стяжка, яку не накрили, сиплеться, бляху розкрадають, комини розвалюються. І у цей час виділені 3 млн гривень забирають, бо немає підрядника. Але ж як можна забирати кошти зараз, коли знову починаються канікули і є реальні можливості для того, аби завершити почату роботу? То підрядник не порядний, то хтось не прийшов, то чогось немає. Чиновник знайде тисячу причин, чому він правий. Мені такі аргументи не потрібні. Вам виділили кошти, перед вами поставили завдання. Ви виконуйте. Не можете виконати? Поміняйте на того, хто зможе це виконувати. Постійно проблема. Це ненормально», - додає депутат.

Сергій Івах запевняє, що не залишить цієї проблеми. «Я зараз буду висвітлювати цю проблему, піднімати. Я подав запит під час сесії. Так не повинно бути. Тим паче, що можна не тільки дах відремонтувати, щоб діти навчалися в нормальних умовах, але і садочком місто забезпечити. Бо з одного боку міська рада декларує, що мало садків. А з іншого – є готовий об’єкт, в який просто потрібно вкласти гроші і за півроку реалізувати обіцянку. Я буду піднімати це питання, щоб зробити все комплексно. Проект, кошти. Щоб не тільки зробити дах і потім ще кілька років чекати завершення проекту. А взятися і зробити все», - додає Сергій Івах.