ynДолю Львівського універмагу «На ринку» Львівська облрада вирішуватиме на сесії 30 травня. Профільна комісія з питань комунального майна та приватизації погодила проект рішення про приватизацію приміщення у центрі Львова способом викупу орендарем. Про це йшлося на засіданні комісії 22 травня, – передає кореспондент IA ZIK.

«Доручити управлінню майном спільної власності Львівської облради вчинити дії для приватизації способом викупу Приватним акціонерним товариством «Львівський універмаг «На ринку» об’єкту приватизації – нежитлових приміщень за адресою: площа Ринок, 32, м. Львів», – йдеться у проекті рішення.

Як повідомив начальник управління майном спільної власності Львівської облради Микола Бандра, відповідно до рішень судів, Львівську облраду зобов’язано провести приватизацію приміщення у такий спосіб.

«06.09.2016 року ПрАТ «Львівський універмаг «На ринку» до Господарського суду Львівської області було подано до Львівської обласної ради та управління майном спільної власності позовну заяву про визнання права та зобов’язання до вчинення дій щодо приватизації приміщень. Відповідно до рішення суду від 24.10.2016 р. по справі №914/2257/16 позов було задоволено та зобов’язано управління майном спільної власності Львівської обласної ради вчинити дії для завершення приватизації способом викупу ПрАТ для завершення приватизації способом викупу Приватним акціонерним товариством «Львівський Універмаг «На Ринку» об’єкту приватизації – нежитлових приміщень у м. Львові на пл. Ринок, 32, які перебувають в оренді Приватного акціонерного товариства «Львівський Універмаг «На Ринку» та є власністю Львівської обласної ради, а саме: визначити ціну продажу названого Об’єкту приватизації для цілей приватизації способом викупу згідно вимог чинного законодавства та підготувати і укласти з Приватним акціонерним товариством «Львівський універмаг «На Ринку» договір купівлі-продажу об’єкта малої приватизації способом викупу у відповідності до передбаченої чинним законодавством форми та змісту договору.

Відповідно до постанови Львівського апеляційного господарського суду від 17.01.2017 р. у цій справі за результатом розгляду апеляційної скарги управління майном спільної власності рішення Господарського суду Львівської області від 24.10.2016 р. залишено без змін, а апеляційну скаргу – без задоволення», – йдеться в інформаційній довідці управління майном спільної власності ЛОР.

Як повідомлялося, Львівська облрада відклала приватизацію спірного об’єкту – Львівського універмагу «На ринку». Створили тимчасову комісію щодо способу його приватизації.

Фракції «Свобода», «Самопомочі», Радикальної партії Ляшка вимагали продажу приміщення на аукціоні, а не через викуп орендарем.

«Викуп орендарем не може передбачати реальну ціну», – наголосила голова фракції «Самопоміч» Інна Свистун. З її слів, майно на площі Ринок коштує 5-10 тис. доларів за метр квадратний.

Пізніше тимчасова комісія Львівської облради щодо способу приватизації Львівського універмагу «На Ринку» (пл. Ринок, 32) не знайшла іншого шляху, як виставити приміщення на продаж через викуп його орендарем. Таку пропозицію підтримала і профільна комісія облради з питань комунального майна та приватизації. Що цікаво, для того, щоб рішення на засіданні комісії було прийнято, її голова І.Комарницький телефонував до депутата Валентини Олексишин («Батьківщина») і зарахував її голос.