16864277 1862339200711807 521646346286288502 nВчора, 22 травня, у Шевченківському районному суді відбулося судове засідання у справі Костянтина Василькевича, якого звинувачують у хабарництві. Зокрема, суд прийняв до розгляду клопотання адвокатів. Про це розповів Костянтин Василькевич.

«На жаль, підготовану мною промову, чому я не розумію, в чому мене звинувачують, не вдалося зачитати. Але необхідні клопотання адвокатів суд прийняв до розгляду. Клопотання, зокрема, стосуються посадових злочинів слідчих та прокурорів: щоб отримати ухвалу апеляційного суду на т.зв. негласні слідчо-розшукові дії (таємні відео- та аудіопрослуховування мене), вони подали неправдиву інформацію про мене: що я є службовою особою, тобто держчиновником. І таким чином ввели суд в оману. Хоча мали заяву, де було чорним по білому написано, що я простий хірург», - розповів про судове засідання, яке відбулося вчора, 22 травня, Костянтин Василькевич.

Також Костянтин Василькевич повідомив, що йому інкримінують 368 статтю ККУ. «Йдеться про хабар, що відноситься до особливо важких злочинів. На наступному засіданні будуть розглядати письмові «докази» прокуратури. Але цікаво, що до цих доказів навіть не долучили примірника самої виписки, яка, за версією обвинувачення, «коштувала» аж цілих 5 тисяч гривень і яку «потерпілий» міг забрати з кабінету старшої сестри будь-коли в робочий час без моєї присутності. Тому ми також подали клопотання про залучення цієї виписки до доказів», - додав Костянтин Василькевич.

Додамо, що наступне судове засідання у справі Костянтина Василькевича відбудеться 30 травня о 16:00 у Шевченківському районному суді. «Для мене це справа честі», - підсумував львівський хірург.

Нагадаємо, львівського хірурга Костянтина Василькевича звинувачують в отриманні хабара в розмірі 5 тисяч гривень за проведення операції та надання виписки з історії хвороби.