IMG 0923Сьогодні, 23 травня, під стінами Старокостянтинівської міської ради розпочалась безстрокова акція «Старокостянтинів не сміттєзвалище», направлена на те, щоб привернути увагу громадськості до проблем із ввезенням львівського сміття, корупційні схеми на смітті та катастрофічному стані місцевого сміттєзвалища. Про це інформує ПІК «Перша міська».

Як розповідають учасники акції, вона триватиме доти, поки не будуть виконані вимоги активістів. На звалищі також в цей час чергують люди.

22 травня зі Старокостянтинова виїхали повні фури із львівським сміттям. Активісти протягом трьох днів не впускали машини на територію сміттєзвалища.

Нагадаємо, 20 травня біля в`їзду на Старокостянтинівське сміттєзвалище зібрались люди, які  проводять блокування ввезення сюди сміття зі Львова.

Як писала Подільська інформаціна корпорація, згідно документів, щодня до Старокостянтинова завозять понад 45 тонн сміття. 20 травня ж до міста в`їхали п`ять фур зі сміттям. Загальна вага сміття перевищує 70 тонн.

26 квітня Львівське комунальне підприємство "Львівспецкрмунтранс" підписало договір про співпрацю з ТзОВ ДВ "Екосвіт", ТзОВ "Екостаркон" та Старокостянтинівським комбінатом комунальних підприємств. Директором фірми-прокладки у вивезенні сміття є наближена людина до мера Старокостянтинова. Активісти вимагають надати документ про розірвання чотиристороннього договору з 21 травня із зазначенням, що жодна сторона претензій одна до одної не має.