4754875487
фото умовне
У вівторок вранці, 16 лютого, у Львові сталася пожежа у тепловому колекторі на вул. Хуторівка, 59, де перебували безхатьки. Унаслідок пожежі одного чоловіка госпіталізували з отруєнням димом, а ще одного знайшли повішеним, пише Zaxid.net

За даними ДСНС Львівщини, пожежа виникла близько 7:00 ранку. Горіло сміття на площі 9 м2. Унаслідок пожежі отруївся продуктами горіння 39-річний чоловік на ім’я Анатолій. Його медики швидкої допомоги доправили у 8-му міську клінічну лікарню Львова.

Окрім того, під час ліквідації пожежі рятувальники виявили в колекторі повішеного чоловіка, ймовірно теж безпритульного. Справою займаються правоохоронці.

У поліції Львівщини розповіли, що на тілі повішеного, вік якого приблизно 40 років, не виявили ознак насильницької смерті. Розслідування обставин інциденту триває, також поліцейські встановлюють особу загиблого.

Унаслідок пожежі також було пошкоджено теплоізоляційну обшивку колектора на площі 0,5 м2. Загорання вдалося ліквідовути приблизно за годину.

Начальник району магістральних теплових мереж «Львівтеплоенерго» Василь Вусик розповів ZAXID.NET, що пожежа сталася у підземній тепловій камері площею близько 30 м2, де є розгалуження труб та теплотехнічне обладнання.

З його слів, норми не передбачають, що підземні теплові камери мають закриватися замками – вони закриті люками. Якщо ж теплові камери надбудовані над поверхнею, то там вже ставлять металеві двері, які закривають на замок.

«Відбулося незаконне проникнення у теплову камеру невідомих осіб. Десь вони там грілися, понаносили подушки та інші речі. Щось загорілося», – розповів Василь Вусик.

Збитки від пожежі наразі встановлюють.