95869578859659Вчора, 4 березня, у Львові, на площі Ринок, спалахнув скандал через пісні російською мовою. До вуличних музикантів підійшла дівчина, котра попросила "припинити співати мовою агресора", проте виконавець переконував її, що він має на це право. Члени однієї із патріотичних організацій побили музиканта та потрощили його техніку.

Вчорашній конфлікт на словах не закінчився. Уже згодом стало відомо, що члени однієї із патріотичних організацій побили музиканта та потрощили його техніку. 

У коментарі ТСН.ua речниця патрульної поліції Львівської області Катерина Рибій повідомила, що до них дійсно надходило звернення щодо цього інциденту. Подія трапилась у четвер, 4 березня об 20.51 год. Потерпілі написали заяву в поліцію, інші учасники бійки втекли із місця події.

Нагадаємо, раніше Форпост повідомляв, що у центрі Львова вуличні музиканти співали російські пісні. Про це повідомили в одному з місцевих телеграм-каналів.

На відео львів'янка просить одного із музикантів не виконувати пісень російською, адже знаходиться у громадському місці, на що молодик заявляє, що "має право" співати російською.

На відео чути, як дівчина підходить до музиканта, який співає на площі Ринок та просить його не виконувати пісні російською мовою. Натомість той українською їй відповів, що має на це право. Згодом суперечка переросла у конфлікт. 

"І шо, і шо, і шо. А я російськомовний, що ти мені зробиш?", - сказав музикант. Згодом чоловік порадив львів'янці, якщо її нудить від російської мови, "піти на панель".