gaz babloЗаборгованість за природний газ споживачів Львівської області зросла майже на 600 млн грн. Цього року вона вже сягає більше мільярда гривень. Про це повідомляє прес-служба ТОВ "Львівгаз збут".

Згідно з повідомленням, найбільше за природний газ заборгували споживачі у Львові - понад 428 млн грн, а також в Пустомитівському та Дрогобицькому районах, де заборгованість сягає 134 млн грн і 113 млн грн відповідно.

Як підкреслюють в компанії, таке зростання боргу і несвоєчасні розрахунки ставлять під загрозу стабільне постачання газу для споживачів регіону саме в період опалювального сезону. Адже через відсутність коштів ТОВ "Львівгаз збут" не може своєчасно розрахуватися з державним постачальником за отриманий природний газ і оперативно замовити необхідні обсяги для подальшого забезпечення газом споживачів.

"Протягом останнього року в регіоні спостерігається тенденція, коли від сплати за використане блакитного палива ухиляються саме власники великих маєтків, тоді як споживачі з невеликими доходами намагаються вчасно розрахуватися за спожитий газ і не накопичувати борги", - коментує директор ТОВ "Львівгаз збут" Наталя Лавриненко.

Також Лавриненко додала, що компанія завжди націлена на врегулювання ситуації мирним шляхом. Якщо у клієнтів накопичилася заборгованість, вони можуть подати заяву на реструктуризацію боргу. Якщо ж споживач має складне фінансове становище, то варто звернутися до органів соціального захисту для призначення державної допомоги.