ЗбігнєвСтало відомо, що сьогодні помер відомий політичний і державний діяч, Почесний громадянин міста Львова 1998 року Збігнєв Бжезінський. Громада міста Львова співчуває рідним, близьким та знайомим.

 
Як повідомляє The New York Times, Бжезінський помер в госпіталі в Фолс-Черче (штат Вірджинія).
 
Довідка. Збігнєв Бжезінський - американський політолог, соціолог і державний діяч, колишній Радник з національної безпеки Президента Джиммі Картера, а також радник Центру стратегічних і міжнародних студій. Поряд з Генрі Кіссінджером та Самуелем Гантінгтоном він вважався одним з найвпливовіших геостратегів США. 
 
За даними офіційної біографії політик народився в 1928 році в родині дипломата у Варшаві, проте за іншими даними – в польському консульстві Харкова на вул. Ольмінського, де працювали батьки Бжезінського, і записаний ними як народжений у Польщі.
 
В останні роки Бжезінський брав участь у консультаціях і переговорах щодо залучення колишніх республік СРСР в НАТО. Вважав декомунізацію України найважливішим досягненням для ідеологічного суверенітету країни та вірив у процвітання Росії після Путіна.

Нагадаємо, за значний внесок у встановлення і утвердження держави та формування позитивного іміджу України на міжнародній арені, Львівська міська рада 1998 року присвоїла звання Почесний громадянин міста Львова громадянину США, відомому політичному та громадському діячеві Збігнєву Бжезінському.