Під час робочого візиту на Львівщину Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик представив концепцію реформування вугільної галузі країни до 2020 року.

Міністр провів робочу нараду з керівниками шахт та трудовими колективами у селі Глухів Сокальського району на шахті «Степова», повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

«У середу Кабмін прийняв концепцію реформування вугільної галузі, тобто план дій її реалізації. Вона передбачає збільшення видобутку газової групи вугілля, оскільки є така потреба в Україні. Ми також ставимо завдання, щоб українські шахти були бездотаційними, самодостатніми і прибутковими, а отже, одночасно розв’язати питання соціальної сфери та екології в шахтарських регіонах. Якщо нам це вдасться реалізувати – уже за рік і два місяці в нас практично не буде збиткових шахт» – зазначив Ігор Насалик.

Крім того, Міністр запевнив, за рік зарплати у шахтарів мають збільшитись удвічі. Ігор Насалик зазначив, цьогоріч з державного бюджету передбачено 200 мільйонів гривень на закупівлю засобів захисту для шахтарів, на нове обладнання з державного бюджету виділено1 млрд 800 млн грн на 29 українських шахт. З них 228 млн грн передбачено на оновлення обладнання шахти «Степова».