lviv oblasna rada lor zahoplennia 3Активісти стверджують, що не захоплювали Львівської обласної ради, але якщо не будуть виконані їхні вимоги, вони залишатимуться у приміщенні ЛОР до наступної сесії.

Про це у коментарі IA ZIK повідомив начальник штабу «Національного корпусу» Львівщини Святослав Сірий.

«Ми вирішили знайти в адміністративну будівлю, у громадське місце, де може перебувати кожен українець. Нас почали відтісняти, нас почали запшикувати газовими балончиками, травити газом і так далі. Ми прорвались усередину, зайшли на сесію Львівської обласної ради. У нас не було на меті її зривати. Ми прийшли сюди за справедливістю – поставити питання на голосування, проголосувати і продовжити сесію. Ми запропонували варіант, що ми готові вийти в хол, вийти з сесійної зали, залишити ініціативну групу, виступити, поставити питання на голосування, проголосувати, потиснути руки, подякувати одне одному і піти. На жаль, голова Львівської обласної ради не пішов нам на поступки, сказавши, що ми всі повинні покинути будівлю. Але ми громадяни України і в будівлі, яка належить громаді міста Львова, маємо повне право перебувати», – заявив Святослав Сірий.

«Ми не захоплювали Львівської обласної ради. Ми зараз перебуваємо всередині, але там відкриті двері, Львівська обласна рада працює – от зараз там спілкуються голови фракцій. Ніхто нічого не барикадував, ніхто нічого не захоплював. Ми просто перебуваємо у приміщенні, в якому маємо повне право перебувати. І якщо не будуть виконані наші вимоги, ми будемо там залишатися до наступної сесії Львівської обласної ради», – додав він.

Начальник штабу «Національного корпусу» Львівщини стверджує, що в членів їхньої організації димових шашок не було. «Були люди, громадяни, які долучилися до нашої акції – в нас акція була на багато сотень людей. Можливо, хтось із них взяв і підпалив ці димові шашки. Нам це самим не до вподоби, хлопці теж надихалися димом», – сказав він.

Також Святослав Сірий прокоментував інформацію, що участь у сьогоднішніх подіях в обласній раді брали російськомовні громадяни з інших регіонів.

«У нас у Львові зараз через те, що є ситуація на Сході, багато переселенців і кожен п’ятий говорить російською мовою. У цьому нічого дивного немає. Просто це одна із таких зачіпок. Нехай журналісти підійдуть до цих хлопців, подивляться на їхні нагороди за те, що вони воювали на війні України з Росією, нехай подивляться на їхні фотографії, де вони волонтерять, де вони на фронті, де вони займаються громадською діяльністю, а потім кажуть, якою мовою вони говорять», – заявив він.

Також Сірий запевнив, що спеціально на цю акцію з інших регіонів ніхто не приїжджав. «Тобто з наших активістів, яких там будо близько 200, більше половини – це львів’яни. Деякі приїхали до нас у гості, залишилися на вихідних і потрапили на цю акцію. Але ж вони громадяни України, вони мають повне право. Спеціально ніхто сюди нікого не скликав», – додав він. При цьому «в гості», за його словами, «приїхало чоловік 25».

Він повідомив також, що окрім їхньої організації участь у сьогоднішній акції брала «Свобода», «Правий сектор» і «Сокіл». 

Автор фото: Анна Джунківська