tec 2Територія ТЕЦ-2, яку французькі експерти визначили придатною для будівництва сміттєпереробного заводу для Львова, насправді Львову не належить.

Про це 31 травня на брифінгу за підсумками конкурсної комісії з визначення інвесторів для будівництва сміттєпереробного заводу на Львівщині повідомила заступник голови ЛОДА Ірина Гримак, інформує ZIK.

«ТЕЦ-2 – це територія, яка розміщена за межами Львова на території Сороки-Львівської сільської ради Пустомитівського району», – повідомила І.Гримак.

З її слів, нещодавно рішенням Львівської ОДА територія ТЕЦ-2 закріплялася за користувачем – ЛМКП «Львівтеплоенерго», яке є її орендарем.

«Якщо місто захоче там будувати, вони мають, як мінімум, запитати громаду села, та ЛОДА, щоб отримати відповідні дозволи», – пояснила заступник голови ЛОДА.

Перший заступник голови Львівської облради Андрій Білоус зазначив, що така ситуація існує, зокрема, через те, що межі Львова досі не затверджені.

Як повідомлялося, французька компанія «Egis», пропрацювавши декілька варіантів імовірного розміщення сміттєпереробного комплексу для Львова, рекомендувала територію поблизу ТЕЦ-2 на вул. Пластовій.

Раніше, до початку роботи фірми «Еджіс», на цю ділянку ЛМКП «Львівтеплоенерго» розробляло документацію для використання її для переробки сміття. 1 березня вони замовили у ПАТ «Важпромавтоматика» послуги щодо розробки техніко-економічного обґрунтування для будівництва тут сміттєпереробного комплексу вартістю 490 тис. грн. Така інформація була розміщена на сайті Prozorro. ТЕО мало бути готове до 15 травня.