МЗС Польщі в середу висловило стурбованість у зв'язку зі спробою підпалити школу імені королеви Ядвіги у Мостиськах і очікує вияснення обставин та винуватців інциденту.

Інцидент стався у вівторок ввечері. У шкільному залі.

У вівторок вночі невідомі вибили вікно через яке у  середину приміщення вони кинули дві пластикові каністри із запалювальною сумішшю.

«Ми підтверджуємо, що інцидент мав місце ласка, зверніть увагу, що в разі, ніхто не постраждав, а відповідні відомства України вже вжиті заходи з метою з'ясування обставин інциденту консул Польщі у Львові знаходиться в постійному контакті з директором школи і органи місцевого», - йдеться в інформації офіс прес-секретаря МЗС, передає PAP.

Він висловив «стурбованість з приводу спроб підпалити школу» і чекає «з'ясування обставин і визначити винуватець події.»

 Школа в Мостиськах - як зазначено - «це державний освітній заклад української держави, а заняття проводяться польською мовою і відповідно до програми для національних меншин».

Директор школи Тереза Тетерич сказала в телефонному інтерв'ю РАР, що протягом 15 років в школі не відбулося подібних інцидентів.

Директор школи не може визначити, хто може стояти за інцидентом. «Там немає ніяких протиріч за ознакою національної приналежності. Українські діти приходять на наші дискотеки, наші діти йдуть до них, у нас немає проблем. Мені здається, що хтось був найнятий для цього», - сказала директор.  

Як повідомляв Форпост, 30 травня серед ночі невідомі особи розбили вікно в одному з класів на першому поверсі школи у Мостиськах, кинули у приміщення дві пластмасові каністри з невідомою речовиною та підпалену ганчірку. Унаслідок загоряння ніхто не постраждав, але частково знищене майно, яке знаходилося в класі. За цим фактом відкрите кримінальне провадження за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України.