Форпост

chornovilКолишній депутат Верховної Ради України Тарас Чорновіл, коментуючи повернення з полону українського «кіборга» Тараса Колодія, звернув увагу, що звільнення героя відбулося після того, як з цього процесу відсторонили Надію Савченко.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«От давайте глянемо на таку обставину: Відбулося звільнено "кіборга" Тараса Колодія. Це саме по собі вже свято. Але за цим є ще певна тенденція. Звільнили хлопця без допомоги усяких там савченків. Після того, як спочатку максимально розкручувалася безглузда теза, що саме Савченко на противагу СБУ, Президенту, мінським переговорам зможе визволити полонених хлопців, а після того відбувся повний провал спец-операції. Майже ніхто не попався на цю московську вудочку. Ніхто не збирався прославляти Савченко, навіть якби під її ім'я справді почали звільняти полонених.

Почала вибудовуватися формула: "Звільнення полонених це дуже добре, але ми ж розуміємо, що роль Савченко повністю агентурна. Радіючи звільненню наших хлопців ми зовсім не зобов'язані прославляти ту, яку нам ворог підсовує в національні герої. І так само не повинні втілювати в життя жодних її обіцянок Москві чи терористам". Оскільки для кремля люди - це виключно товар для розміну, то надалі робити які завгодно поступки під Савченко більше не було сенсу. Тому й повернулися до старої практики, яка діяла ще до її звільнення (адже десь у той час майже припинилося звільнення полонених). І тоді, і, надіюся, тепер можемо бачити практику, коли звільняють пару наших людей задля активізації переговорів у політичному пакеті, демонстрації Заходу своєї договороздатності задля послаблення санкцій тощо.

А це може означати, що мертвий період в обмінах, коли якраз фактор Савченко став блокуючим чинником, імовірно закінчився. Дуже хочеться вірити, що після спалення агентки нарешті знов запрацює гуманітарна підгрупа й ще певна частина наших хлопців повернуться до своїх сімей.», - написав політик.