pobutuyУ Польщі у селищі Хващине під Гданськом група п'яних поляків увірвалася в будинок до українських заробітчан і з криками: "Польща для поляків", "Їдьте в Україну", побила їх.

Як передає Цензор.НЕТ, про це пише польське видання Gazeta Wyborcza.

П'яна компанія прийшла з парубоцької вечірки, якапроходила у сусідньому будинку. За словами одного з працівників, поляки також кидали в них камінням і пляшками.

Коли вони зателефонували власнику фірми Lilan, Іренеушу Надольському, в якій працюють, той негайно прибув на місце, однак теж постраждав від п'яної компанії.

"На нього напала група з кількох десятків людей. У них у руках були розбиті пляшки, залізні палиці і бейсбольні біти. Кілька українців кинулися йому на допомогу. Їх також побили. Коли їм вдалося втекти, у бік будинку знову полетіло каміння і пляшки", - пише видання.

Поліція, що приїхала на місце, не одразу втрутилася і просто стояла поруч, чекаючи на підкріплення, - зазначає видання. Як наслідок, половина учасників бійки втекла. Поліція затримала 7 чоловіків у віці від 23 до 28 років. Всі були в стані алкогольного сп'яніння, в одного з них знайшли кокаїн.

Стосовно них буде застосовано нагляд поліції, заставу в 1 тис. злотих і заборону наближатися до жертв і їхнього будинка ближче, ніж на 100 метрів.

За словами одного з працівників, 26-річного Юрія Дзвонія з Тернополя, він перевіз у Польщу доньку й дружину і зараз побоюється за їхню безпеку.