5555555Закон про медичному канабісу в Україні все ще на стадії розгляду. У багатьох країнах канабіс легалізований, при чому, як для медичних, так для рекреаційних цілей. Ситуація в Україні може не змінитися найближчим часом. Але з приводу його лікувальних властивостей вже задають питання багато, поки ще мало обізнані, українці.

В інтернет-магазині Дуда готові дати відповіді на найбільш поширені питання. Ми експерти в області курильних девайсів з 8-річним досвідом і нам, як нікому іншому, добре відомі відповіді на важливі питання. Ми готові допомогти в справах насущних і підберемо для вас якісні курильні аксесуари.

Що таке медична марихуана?

Під медичною марихуаною мається на увазі звичайний канабіс, в якому містяться хімічні речовини для лікування захворювань або станів. По суті, це той же продукт, що і рекреаційна марихуана, але він використовується в медичних цілях. Рослина марихуани містить понад 100 різних хімічних речовин, званих каннабиноїдами. Кожен по-різному впливає на організм.

Для чого використовується медична марихуана?

Все більше і більше країн легалізують марихуану для лікування болю і хвороб. Дослідники вивчають, чи може медична марихуана допомогти в лікуванні ряду захворювань, включаючи:

  • Рак.
  • Глаукома.
  • Епілепсія.
  • Розсіяний склероз.
  • Хвороба Альцгеймера.
  • Психічні розлади.
  • Розлади харчової поведінки.
  • Захворювання, що впливають на імунну систему, такі як ВІЛ / СНІД тощо.

Однак поки не доведено, що він допомагає при багатьох цих станах. Відомо точно про його здатність зменшувати хронічний біль, нудоту і блювоту і ін.

Як допомагає канабіс?

Канабіноїди - активні хімічні речовини в медичній марихуані - схожі на хімічні речовини, що виробляються організмом. Обмежені дослідження показують, що канабіноїди можуть зменшити занепокоєння, запалення, контролювати нудоту, блювоту, уповільнювати ріст ракових клітин, розслабляти спазми, стимулювати апетит та інше.

Чи може медична марихуана допомогти при судомних припадках?

Медична марихуана привернула велику увагу кілька років тому, коли було виявлено, що особлива форма препарату допомогла контролювати судоми. Пізніше медичний канабіс почали використовувати як засіб терапії для людей з дуже важкими або важковиліковними припадками. Згідно з дослідженнями, у деяких людей після прийому цього препарату спостерігалося різке зниження судом.6666666666666666665

Яка подальша доля законопроекту про легалізацію медичного канабісу, поки не зовсім зрозуміло, але всі факти говорять про те, що цей закон допоможе полегшити стану тяжкохворих пацієнтів.