E2512D93 E0C9 4364 9713 FFC1526F4E2AЗа інформацією осіб, близьких до ЛОДА, восени очікується введення жорсткого локдауну. Причиною називають зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію.


Жорсткі карантинні обмеження в першу чергу стосуватимуться бізнесу, громадського обслуговування та культурно-розважальних заходів (в т.ч. роботи кінотеатрів, театрів, стадіонів тощо).

Єдина можливість продовження роботи – вакцинація працівників.

Обласні чиновники готові переглядати рішення Києва щодо запровадження карантинних обмежень на Львівщині і надавати дозволи на роботу в індивідуальному порядку, враховуючи рівень вакцинації працівників закладів, які потраплять під дію локдауну.

Нагадаємо, 21 серпня, на Львівщині зафіксували першу смерть від штаму «Дельта». Помер 36-річний чоловік.

Додамо, що штам “Дельта” відповідає за понад 60% інфікувань, він в 1,6 разів більш контагіозний, а також в 1,45 разів збільшує ризик необхідності інтенсивного лікування. Потреба в госпіталізації виникає вдвічі частіше, ніж при інфікуванні звичайним штамом COVID-19.

Наразі штам “Дельта” став домінантним, він зафіксований мінімум у 163 країнах і територіях. Як повідомляє Центр контролю та профілактики захворювань США, це стало причиною зниження ефективності РНК-вакцин (Pfizer та Moderna) з 91% до 66%.

“Наступні три місяці стануть критичним періодом для підготовки та реагування на новий спалах хвороби”, – повідомив гендиректор ВООЗ.