Отримати 15 тис. грн. від управління культури і таку ж суму від Британської Ради на фінансування власного проекту у місті Львові цілком реально. Інститут суспільних ініціатив за підтримки управління культури Львівської міської ради та в рамках програми «Активні Громадяни» проводить відбір на участь в Конкурсі Проектів Соціальної Дії, спрямованих на розвиток культури міста Львова.

Про це інформує прес-служба львівської мерії.

Які напрямки проектів будуть профінансовані?

- літературні проекти, проекти, націлені на промоцію читання, відповідно до титулу «Місто літератури ЮНЕСКО»

- проекти, що є ініціативами локальних громад і/або, місцем реалізації яких є один із мікрорайонів Львова спільно із місцевою громадою (Рясне, Сихів, Левандівка, Майорівка, Погулянка, інші не центральні райони)

- соціально-культурні проекти в публічному просторі міста

- проекти, які залучають дитячі і/або дорослі бібліотеки м. Львова

- інноваційні мистецькі проекти з використанням новітніх технологій

- проекти, спрямовані на промоцію театру серед дітей і молоді

- культурно-освітні проекти та проекти, націлені на розвиток культурної критики.

Що таке Конкурс Проектів Соціальної Дії?

1-й Крок – Подача ідеї.

Подати ідею! Проекти повинні бути направлені на розвиток локальної громади та життя університетів. Ідея має бути реалізована до кінця 2017-го року.

2-й Крок – Експертна оцінка.

Ідею оцінять експерти. Якщо вона інноваційна, цікава та корисна, то фасилітатори від Британської Ради допоможуть її доопрацювати та скласти план реалізації.

У складі експертної комісії будуть представники Британської Ради, представники управління культури Львівської міської ради та ГО «Інститут суспільних ініціатив».

3-й Крок – Конкурс проектів.

Після доопрацювання ідеї кожен охочий має презентувати її суддям. На презентацію буде всього 5 хвилин.

4-й Крок – Фінансування.

Якщо під час презентації конкурсант переконає суддів, що ідея важлива, то отримає фінансування на її реалізацію.

Детальніша інформація про проект доступна за посиланням: http://pitching.in.ua/lviv/

Як сказав один з організаторів конкурсу, Тарас Репицький, «Цим проектом ми будемо підтримувати ініціативи, що направлені на розвиток нашого прекрасного міста, і в тому числі стосуватимуться сектору культури. Сподіваємось, що проекти, які будуть підтримані в рамках конкурсу, будуть лише початком для подальших звершень і цікавих ініціатив. Команда Інституту Суспільних Ініціатив щиро вдячна Британській раді та управлінню культури Львівської міської ради за активну співпрацю в реалізації цього проекту».

Прийом заявок на участь триває до 11 червня 2017 року. Загальна сума фінансування від Британської Ради та Львівської міської ради: 300 000 грн. Середня сума коштів на проект: до 30 000 грн.

Ідеї проектів на участь у Конкурсі подаються за відповідною формою: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfS6jKSvw8Y6MU_P8R5uvkXomVur5HEq6MrKhlwgurewNxFcA/viewform

За наявності питань звертатись: за тел. +38 097 777 13 15 або office@sii.org.ua