9078956847У суботу вранці, 2 жовтня, під мостом на вул. Княгині Ольги поїзд наїхав на 31-річного львів'янина Геннадія Нечая. У чоловіка серйозні травми: перелом основи черепа, розтрощений таз та ампутована права рука.

Як інформує Zaxid.net, про цей нещасний випадок дізналися від друзів Геннадія: ані пресслужба поліції, ані департамент з питань цивільного захисту про цей інцидент не повідомляли.

Нещасний випадок з Геннадієм трапився близько 05:30 вранці суботи, коли чоловік повертався з роботи. Геннадій працює кур'єром в магазині «Сільпо», тож був з велосипедом. Достеменно невідомо, як саме чоловік опинився на колії, він завжди повертався додому однією і тією ж дорогою – через міст, який пролягає над залізницею. Друзі чоловіка висувають припущення, що Геннадій, ймовірно, впав з мосту, який зараз ремонтують.

«Його збив потяг під мостом, який зараз ремонтують. На мості нема жодної огорожі, ні бордюру, ні попереджувального знаку, нічого. Зараз Геннадій в комі в дуже тяжкому стані. У нього нема сім’ї, нікого з близьких родичів, тільки друзі», – розповіла подруга Геннадія Вероніка Сива.image

У Львівській залізниці розповіли, що не мають жодного стосунку до ремонту цього моста. Там журналістам сказали, що машиніст поїзда бачив людину, яка лежала на колії, і намагався загальмувати, але відстань була закоротка, уникнути наїзду не вдалося.

Міст на вул. Княгині Ольги є на балансі Франківської райадміністрації, а ремонтує шляхопровід ТОВ «Вельт Капітал». З моста демонтували перила, звузили проїжджу частину і по обидва боки поставили бетонні блоки, відокремивши таким чином ремонтовану ділянку від тієї, де їздять автомобілі. На краях моста натягнули обмежувальну стрічку.

Керівник району Ігор Савка запевнив ZAXID.NET, що «загородження на мості є і було завжди». Зараз ремонтники облаштовують краї моста, і через це там заборонений прохід.

«Є облаштований безпечний прохід, але люди пробують свої екстримальні здібності і проходять у місці, де йдуть будівельні роботи. На проїжджій частині моста є облаштована окрема смуга для пішоходів і для велосипедистів, вона відділена бетонними блоками», – розказав Ігор Савка, керівник Франківського району. Він додав, що ремонт моста триватиме ще місяць. Вартість ремонту – майже 6 млн грн.

Тим часом поліція відкрила кримінальне провадження і розслідує цей інцидент. «Слідчі встановили, що вантажним потягом керував 42-річний машиніст, житель Львова. Збитого чоловіка медики забрали до лікарні одразу в реанімацію. Відкрито кримінальне провадження за ст. 291 ККУ – порушення чинних на транспорті правил, карається штрафом, виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням чи позбавленням волі на строк до п'яти років», – розповіли у пресслужбі поліції.

Друзі Геннадія Нечая почали збирати гроші на його лікування. Усі, хто охочий долучитися, може скидати гроші на картку Монобанк – 4441 1144 4257 4289 або ПриватБанк – 4149 4393 1619 0523.