888 1024x576Верховна Рада повернула селу Мармузовичі Львівської області назву Андріївка. За проголосували 263 нардепи. Про це повідомив народний депутат України, співголова депутатської групи «Партія «За майбутнє» Тарас Батенко, передає Діло.

Верховна рада України повернула справедливість для мешканців села Андріївка, колишній Буський, а тепер Золочівський район Львівської області. У селі Андріївка точно не живуть прихильники комунізму, члени КПУ чи навіть КПЗУ! П’ять років люди були заручниками поспішного рішення парламенту минулого скликання. Люди хочуть жити в селі Андріївка і тепер воля людей виконана. Хай Андрій Первозванний як ангел охоронець боронить мешканців цього прекрасного села”, – йдеться в повідомленніі.

 

Нагадаємо, на Львівщині склалася скандальна ситуація з селом, назва якого підпала під закон про декомунізацію.

У 2016 році постановою Верховної Ради село Андріївка вирішили перейменувати на Мармузовичі. Селяни одразу ж запротестували і просили парламентарів не підписувати цю постанову.

Проте Андріївська сільська і Буська районна ради ухвалили рішення залишити назву села Андріївка –​ на честь святого Андрія Первозванного.

Після чого 19 травня 2016 року Верховна Рада, згідно з Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки» (ухвалений 9 квітня 2015 року), проголосувала за Постанову про перейменування деяких населених пунктів, у тому числі, і села Андріївка на Мармузовичі. Інститут національної пам’яті, який подав перелік населених пунктів, пояснив тим, що «І.М. Андреєв – перший директор МТС у селі Ферлеївці Львівської області в 1939 році. На честь нього у 1946 році Ферлеївку перейменовано на Андріївку».