5 1585314872 1854x1080 1 0Львівський центр легеневого здоров’я на 100% заповнений хворими на коронавірусну інфекцію. Зараз тут перебуває на лікуванні 270 пацієнтів. Серед хворих – 2% вакцинованих, всі решта – невакциновані. Є і ті, хто вже раніше хворів на коронавірус.

Про це повідомив директор Центру Любомир Рак, передає Zaxid.net.

За його словами, серед тих, кого госпіталізують до лікарні, є пацієнти різного віку, але тепер на лікарняні ліжка частіше потравляють хворі працездатного віку.

«Ситуація складна, але контрольована. Серед хворих,які потрапили до лікарні, лише 2% вакциновані, всі решта – невакциновані. У реанімації перебуває 20 хворих, дев’ять пацієнтів на ШВЛ», – сказав Любомир Рак.

За словами директора, серед хворих є і двоє людей, які раніше вже хворіли на коронавірусну інфекцію, але їхній стан не є важкий.

Львівський центр легеневого здоров’я є обласною комунальною лікарнею, куди госпіталізують пацієнтів у важкому стані з усіх районів Львівщини. Натомість львів'ян з коронавірусом госпіталізують у чотири міські лікарні – у лікарню швидкої допомоги, 8-у, 1-у і 5-у клінічні лікарні. Про брак місць у цих лікарнях наразі не йдеться, хоча ситуація також напружена.

До слова, за минулу добу на Львівщині коронавірус лабораторно підтвердили у 863 мешканців області, серед яких 388 –львів’яни. За вчора госпіталізували 275 хворих і зафіксували 25 смертей від коронавірусу.