ZIK

tramvayЛьвів’яни скаржаться на рух трамваїв у місті. Зокрема, на маршруті № 2 кожного ранку кількість одиниць транспорту різна. Це призводить до збою у графіку, а відтак до черг на зупинках.

Міський голова Андрій Садовий під час сьогоднішнього брифінгу, відповідаючи на питання щодо графіку руху, зазначив, що пріоритетним нині є новий трамвайний маршрут №8, який з’єднує центр Львова із мікрорайоном Сихів.

«В нас немає чіткого закріплення того чи іншого трамваю (за певним маршрутом, – авт.). Є в нас дев’ять нових трамваїв, вони їздять по всьому місту, але ухил є в сторону маршруту №8. Тому, що ми їх купляли для цього, але розуміємо всіх мешканців, не можуть бути одні вибрані а інші ні, тому ми балансуємо», – сказав Андрій Садовий.

Водночас, керманич міста запевнив, що від своїх підлеглих з транспортного управління вимагає дотримання графіку руху електротранспорту. Запевнив, на цьому наголошує на кожній з нарад. А містянам про збої в графіку радить повідомляти на гарячу лінію.

Ще однією проблемою дотримання графіку руху трамваїв, на думку Садового, є горе-водії, які часто паркують свої транспортні засоби на коліях, а евакуйовувати їх можна лише за згодою поліції.