7856898888888888885Вчора члени регіональної комісії з питань забезпечення житлом дітей сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Львівській області прийняли рішення про виділення коштів з обласного бюджету коштів для співфінансування закупівлі житла для семи таких дітей.

Про це повідомили у пресслужбі ЛОДА.

Надалі житлові об’єкти перевірять відповідно до критеріїв, передбачених Регіональною програмою забезпечення житлом дітей сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. Остаточне рішення про купівлю житла члени комісії розглянуть на наступному засіданні, яке відбудеться в кінці жовтня.

«Загальна вартість сімох об’єктів – 3,1 млн грн, з яких кошти обласного бюджету – 1,3 млн грн, фінансовий ресурс місцевих бюджетів – 1,8 млн грн. Свої пропозиції про потребу у співфінансуванні з обласного бюджету на придбання житла для вказаних категорій дітей надали представники Стрийської, Мостиської, Городоцької, Радехівської територіальних громад спільно з Червоноградською районною державною адміністрацією», - повідомив начальник служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис.

До слова, у поточному році заплановано закупити житло для 33-х дітей-сиріт та дітей без батьківського піклування у Львівській області. Станом на зараз вже ухвалили рішення про закупівлю житлових об’єктів для 20 осіб з вказаних категорій дітей.