1591963063 613x321 2 0 nwЩоденно в області збільшується коефіцієнт виявлення коронавірусної хвороби. Спостерігаються також високі темпи госпіталізації, що призводить до заповнення стаціонарних відділень лікарень.

Про це повідомили у пресслужбі ЛОДА.

Як розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис на цей момент 3317 осіб знаходяться на стаціонарному лікуванні, а заповненість ліжкомісць становить 67, 68%.

«За вчорашню добу госпіталізовано 300 осіб, тобто, протягом останніх двох тижнів тенденція госпіталізації не спадає, а лише йде в сторону збільшення. В реанімаційних відділеннях знаходяться понад 200 осіб, 65 осіб під апаратами ШВЛ»,- повідомив Орест Чемерис.

Спостерігається збільшення показника звернень до сімейних лікарів.

«Ми повинні пам‘ятати, що правил карантину потрібно дотримуватися, адже часто люди ними нехтують, що і погіршує дану епідеміологічну ситуацію. Закликаю усіх вакцинуватися, адже іншої альтернативи окрім як вакцинації немає», - наголосив директор департаменту охорони здоров’я.

Як зазначив Орест Чемерис із 3317 пацієнтів з коронавірусною хворобою лише 146 є провакцинованими повністю, що складає лише 3% від усіх пацієнтів.

У 97% випадків пацієнти, які госпіталізуються - невакциновані, що погіршує перебіг хвороби та процес одужання.

Додамо, що загалом в області повний курс вакцинації пройшли більше 23% дорослого населення, а близько 35% - першою дозою. Щоденно вакцинують 18-22 тисячі мешканців Львівщини від коронавірусної хвороби.