254041280 623821752104063 5352744107312740739 nЛьвівська обласна рада заслухала інформацію Головного управління Національної поліції у Львівській області про функціонування в межах Комплексної програми «Безпечна Львівщина» інтегрованої загальнообласної системи відеоспостереження та відеоаналітики. Вона дозволяє працівникам поліції виявляти, попереджати і розкривати злочини різної категорії тяжкості.

Як повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області Олександр Шляховський, протягом року на рахунки ГУ «Національної поліції у Львівській області» у межах програми з обласного бюджету надійшло 9,45 млн грн..

«Ці кошти дозволили зосередити камери відеонагляду на автошляхах області, на території 30 територіальних громад.
В еру технічного розвитку розвивається і злочинність, яка всіма способами прагне збагатитися за рахунок добропорядних громадян. Приблизно 80% від загальної кількості розкритих злочинів – це допомога системи відеонагляду.

Переконаний, коли ми об’єднаємо всю область в єдину систему, цей процент точно зросте, а принцип невідворотності покарання нам буде легше втілювати в життя»», - сказав Олександр Шляховський.

Керівник поліції Львівщини подякував обласній раді за спільну державницьку позицію в організації і побудові єдиного безпекового сегменту у вигляді системи відеоспостереження «Безпечна Львівщина».

«Завдяки встановленню камер відеоспостереження маємо позитивну тенденцію розкриття злочинів і зменшення кількості кримінальних правопорушень. Що може бути важливішим за життя і здоров’я людей?! Переконаний, що запровадження системи відеоспостереження та відеоаналітики «Безпечна Львівщина» – необхідний і правильний крок. Тому і надалі працюватимемо в цьому напрямку», - наголосив голова комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань Назарій Сумало.

Запровадження системи відеоспостереження та відеоаналітики Львівська обласна рада ПЕРЕДБАЧИЛА 27 квітня, підтримавши внесення змін в обласну Комплексну програму «Безпечна Львівщина» на 2021 - 2025 роки.