231
Колаж "Україна 24"
У Міністерстві охорони здоров'я України мають чітко пояснити терміни вакцинації людям, які перехворіли на коронавірус. Про це сказав в ефірі програми "Час Голованова" на телеканалі "Україна 24" доктор Євген Комаровський.

"На сайті ВООЗ написано: "Навіть якщо ви перехворіли, треба щепитися якнайшвидше". Ми говоримо - через три місяці.

А моя думка така: якщо ви перехворіли легко – можна щепитися через місяць абсолютно спокійно. Якщо ви перенесли у середній важкості чи серйозну форму – через три місяці можна і потрібно щеплюватися”, – сказав фахівець.

Нагадаємо, в Україні щодня сотнями помирають пацієнти, які не змогли пережити ускладнення, викликані COVID-19. Ситуацію прокоментував імунолог Андрій Волянський.

Медичний експерт зазначив, що головна проблема кампанії вакцинації в тому, що народ не усвідомлює важливість щеплення від коронавірусу.

"З людьми потрібно розмовляти зрозумілою мовою, це дуже важливо, тому що на сьогодні ми маємо величезні проблеми з комунікацією саме в плані обґрунтування необхідності вакцинації. І ці проблеми в комунікації виражаються у величезній кількості смертей. Недолік у комунікації реалізується в трагедіях, люди вмирають. І тут головна проблема: ми намагаємося вакцинувати всіх, але не робимо акцент на вразливих. Наша влада на сьогодні чинить дуже потужний тиск на працездатну частину населення шляхом обмеження переміщення", - зазначив імунолог.