56f9db13dc337f30c5886559be8cff9bУ Києві температура повітря вночі опустилась до -5 градусів морозу. Через це мости у столиці почали обробляти протиожеледними засобами, а на шиномонтажах подекуди вже утворюються черги. Скільки коштує заміна шин та чи потрібно це робити зараз, про це пише ТСН.

У Києві поки немає великих черг на шиномонтаж, проте майстри кажуть, що вже скоро вони будуть. Деякі водії вирішили вже зараз "перевзути" своє авто. Серед них і Василь та Євген. Водії розповідають, що заміна шин в їхніх автомобілях коштує 450-500 гривень.

Сервіси із шиномонтажу в столиці працюють за попереднім записом, щоб не було "живих" черг. Але під час ажіотажу, каже шиномонтажник Юрій, який працює у цій справі вже 10 років, "жива" черга вже традиційно з'явиться паралельно із записом, і водії чекатимуть чи не по кілька годин.

"Найбільша черга тоді, коли з'являються перші морози і сніги", - каже шиномонтажник Юрій Богуш.

Інструктор з контраварійного кермування Олександр Катанцев каже, що "перевзувати" автомобіль потрібно вже зараз.

"Покришка - це посередник між нашою машиною та асфальтом. І якщо ця покришка не має певних властивостей, то вона не прокручується і не гальмує", - каже Олександр Катанцев.

Експерт пояснює, що якщо автомобіль розігнати на 55-60 кілометрів на годину, то під час гальмування зимова резина зупинить авто за 30 метрів, а літня - за 50.

"А на шляху можуть бути пішоходи, тварини", - пояснює Олександр Катанцев.

А ще під час холодів літня гума стає жорсткою та зношується надто швидко.