Screenshot 1У Львові двоє хлопців-підлітків забралися на дах будинку у центрі Львова неподалік Оперного театру та на камеру спалили портрет Володимира Путіна. Відео поширили у соцмережах та отримали неоднозначну реакцію. Понад те, батьки дітей можуть отримати штраф – до 1 700 гривень. Про це пише НТА.

На кадрах, якими похвалилися неповнолітні руфери, видно, як двоє дітей підліткового віку підпалюють фотокартку, на якій був зображений президент Росії. Далі показали кадри панорами Львова.

Сам підпал світлини президента країни-агресора користувачі соцмереж похвалили. Натомість підйом на дах львівського будинку – розкритикували за небезпечність «шоу». З користувачами у соцмережах погоджуються і правоохоронці. Тим паче, що під час карантину, коли учнів перевели на дистанційне навчання, випадків, коли неповнолітні шукають пригод на дахах, побільшало.

«Проводимо профілактичні розмови, пояснюємо дітям, що руферство є небезпечним для їхнього життя та здоров’я. А ще за таке передбачається адміністративна відповідальність. Проводимо такі бесіди у всіх школах, коледжах. Раз у місяць буваємо у кожному навчальному закладі», – розповідає старший інспектор відділу ювенальної превенції Нацполіції Львівщини Олександр Колодій.

Паліям портрета Путіна вже виповнилося по 16 років, відтак на них складають протокол про правопорушення. Та оскільки є неповнолітніми, відповідатимуть їхні вчинки батьки.

«За статтею 184 Кодексу України про адміністративне порушення – це відхилення батьків або осіб, що їх замінюють, від передбачених законодавством обов’язків щодо виховання дітей. За це передбачено попередження або штраф – від 850 до 1700 гривень», – додає старший інспектор відділу ювенальної превенції Нацполіції Львівщини Олександр Колодій.

Нагадаємо, "Форпост" писав раніше про те, що у центрі Львова на даху спалили портрет Путіна.