2FE2B91C FF2B 4DE4 8F0E A185308FCA79Галицький районний суд задовольнив клопотання прокурора і призначив звинуваченому у намаганні повалити конституційний лад в Україні Остапу Стахіву запобіжний захід у вигляді двох місяців арешту з можливістю внесення 998 тис. грн застави. Таке рішення виніс суддя Олег Юрків під час засідання в четвер, 18 листопада, пише Zaxid.net.


Судове засідання з обрання запобіжного заходу антивакцинатору Остапу Стахіву тривало більше чотирьох годин. Прокурор Георгій Зенін клопотав про арешт Стахів на 60 діб з можливістю внесення 998 тис. грн застави. Натомість і сам Стахів, і його адвокат Михайло Магарський виступили проти такого запобіжного заходу. Адвокат Стахіва наполягав на тому, що правоохоронці викрали його клієнта з лікарні на Закарпатті, куди він звернувся за допомогою медиків. Натомість слідчий надав суду довідку медиків про те, що стан здоров'я Остапа Стахіва дозволяє йому брати участь в судовому засіданні.

У суді сам Остап Стахів заперечив звинувачення у намаганні повалення конституційного ладу в Україні.


Під час розмови із журналістами Стахів заявив про те, що має родину у США та спілкується з Робертом-Френсісом Кеннеді-молодшим – одним із лідерів антивакцинаторського руху в Америці. Водночас він заперечив зв'язки з Росією.

Суддя Олег Юрків, який розглядав справу Стахіва, задовольнив клопотання прокурора і призначив Остапу Стахіву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб з можливістю внесення 998 тис. грн застави. Якщо Стахів сплатить заставу, то він має негайно здати свій закордонний паспорт, е відлучатися зі Львова та повідомляти слідчого про зміну місця проживання чи роботи.