12222111У Львові правоохоронці взяли під варту водія маршрутки, який скоїв наїзд на двох жінок у центрі міста та поїхав з місця ДТП. Про це повідомили у пресслужбі поліції Львівської області.

Сьогодні, 22 листопада, суд обрав затриманому водію запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

ДТП сталася 20 листопада, близько 6 години ранку, на перехресті вулиці Дорошенка та проспекту Свободи у Львові.

Як встановили правоохоронці, водій маршрутного таксі № 138 марки «БАЗ», 47-річний мешканець Львова, повертаючи з вулиці Дорошенка на проспект Свободи, здійснив наїзд на двох львів’янок, віком 48 та 67 років, які рухалися пішохідним переходом.

Після цього він відразу поїхав з місця ДТП.

У результаті наїзду одну жінку відкинуло на проїзну частину дороги. З тілесними ушкодженнями вона була доставлена до медзакладу, де їй надали допомогу. Тіло іншої жінки було виявлено на кінцевій зупинці маршрутки — на вулиці Джорджа Вашингтона. Неподалік правоохоронці виявили тіло другої потерпілої, яке транспортний засіб протягнув сім кілометрів вулицями Львова від місця скоєння ДТП.

Водія було затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту поліції Львівщини повідомили йому про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на термін від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на термін до трьох років або без такого.

За даними “Katedra Lwowska”, загиблою є монахиня Латинського катедрального собору Львова Ольга Дуплеца, яка працювала на парафіяльній кухні плебанії.

Дві монахині зі Згромадження Сестер Францішканки Родина Марії йшли зранку на святу месу до Львівської Латинської Катедри й на пішохідному переході вул. Дорошенка — пр. Свободи їх збила маршрутка, настоятельку с. Ольгу (48 р.) — насмерть, а с. Галину (67 р.) госпіталізовано з розбитою головою в ЛКЛШМД.