56655654334Днями в пункт пропуску «Краківець-Корчова» (Львівська обл.) прибув вантажний автомобіль під керуванням громадянина України. До митного контролю водій подав товаросупровідні документи, згідно з якими директор одного з підприємств у Словаччині на адресу ТОВ в м. Львів переміщував вживаний одяг, взуття, сумки, постіль тощо.

Однак за результатами огляду товару митники спільно з прикордонниками серед вживаного одягу виявили понад 2,3 тонни незадекларованого нового одягу – сорочки, штани, спортивні костюми тощо - загалом понад 8 тис. одиниць товару. За попередніми підрахунками, їх вартість - близько пів мільйона грн. Про це повідомила пресслужба Львівської митниці.

Цікаво, що підприємця, який подав до митного контролю документи, що містили неправдиві відомості стосовно найменування товару, його кількості та вартості, упродовж року уже притягувався до відповідальності за вчинення аналогічного правопорушення. Відтак складено протокол про порушення митних правил, передбачене частиною 2 ст. 483 Митного кодексу України. Незадекларований товар вилучено. Його точну вартість встановлять експерти. Справу скерують до суду.