image a84e1У Львові біля головного управління Нацполіції, що на пл. Ген.Григоренка, виставили дорожні конуси. Відповідно до пункту 15.15 Правил дорожнього руху, це є порушенням. Вчора, 23 листопада, його зафіксував львівський правозахисник та активіст Святослав Літинський, який забрав предмети з проїжджої частини та відвіз у бюро знахідок.

Спершу львів’янин вирішив з’ясувати у правоохоронців, чи дорожні конуси поставили працівники поліції. Однак в управлінні цей факт заперечили, відповівши, що не знають, хто їх встановив та кому вони належать.

Відтак, Святослав Літинський забрав предмети, які перешкоджали проїзду автомобілів, та повіз у бюро знахідок, аби там відшукали їх власника. Однак воно виявилося зачиненим, тому активіст пообіцяв, що відвезе їх вранці сьогодні, 24 листопада.

Крім того, на нижній частині конусів він виявив підпис «ГУНП», тому припустив, що предмети таки належать поліцейським. Каже, це може допомогти працівникам бюро швидше знайти їх власника.

Відповідно до пункту 15.15 Правил дорожнього руху, на проїзній частині забороняється встановлення предметів, що перешкоджають проїзду чи паркуванню транспортних засобів, за винятком оформлення ДТП, виконання дорожніх робіт або робіт, пов’язаних із зайняттям проїзної частини, обмеження або заборони руху транспортних засобів та пішоходів у випадках, передбачених законодавством.