o 1d8m7dpcd1qmccna1orl10vf1m36s1 largeУ 10 дитсадках Львова проводитимуть заняття з сексуального виховання. Перед цим педагогів навчатимуть, як правильно проводити уроки. Від вересня такі заняття в межах пілотного проєкту відбуваються у чотирьох садках.

Про це повідомляє “Суспільне”.

Перед заняттями для педагогів та психологів провели відповідне навчання.

Взяли різні категорії педагогічних керівників, не лише керівників, але й практичних психологів, соціальних педагогів і вихователів, з якими провели відповідне навчання. І на сьогодні маємо 4 такі садочки. Зараз ми формуємо нову групу. Паралельно ми напрацьовуємо навчальні програми для вчителів початкової школи та старшої школи в рамках навчальної програми “Основи здоров’я”, — каже заступниця міського голови з питань гуманітарної політики Галина Слічна.

Такі заняття є важливими для того, щоб убезпечити дітей від сексуального насильства та спонукати їх розповідати про травматичний досвід. За результатами першого в Україні дослідження про сексуальне насилля, кожна четверта дитина в країні є жертвою насильства у різних формах, каже керівниця дослідницької агенції Мар’яна Малачинська.

“Це дослідження серед дорослих, з приводу їхнього досвіду в дитинстві. І в ході дослідження ми акцентували увагу на досвід людини, а також уявлення. 4% зазначили, що в дитинстві вони були жертвами сексуального насилля, 13% розповіли, що мають негативні емоції, пов’язані з сексом, що може свідчити про певний травматичний досвід. І 24 відсотки — що були жертвами сексуального насилля в ширшому розумінні”, — каже Мар’яна Малачинська.

Заняття у садочках стартують взимку.