df3a074b7556683f395391ec4dc5935bСуддя Печерського районного суду Києва Олег Білоцерківець втрапив у скандал. Заміть того, щоб оштрафувати порушника карантину, відправив його на три літери. Офіційно і навіть із можливістю оскаржити це рішення протягом десяти днів. Документ з’явився в реєстрі судових рішень. Щоправда, коли скандал набув розголосу, вирок зник.

Про те, які ще гротескні судові рішення містять реєстри, пише ТСН.

Слід зазначити, що судді часто потрапляють в скандали. Печерський суд столиці, мабуть, найчастіше. Його судді опиняються і в пікантних ситуаціях. Приміром, одіозна суддя Оксана Царевич, яка судила майданівців, щоб не відповідати на запитання про свої дії, залицялася до журналіста ТСН Дмитра Фурдака.

Але відзначаються судді не лише в столиці. Кілька років тому вінницький суддя Юрій Ковбаса виправдав чоловіка, який керував автомобілем у стані наркотичного сп’яніння. Рішення мотивував тим, що напередодні той з’їв пиріжок з маком.

Також свого часу стараннями донецького судді Владислав Цукурова семирічна дівчинка отримала двох законних батьків.

А ось одеський суддя Олександр Гарський, який судив двох молодиків за дрібні злочини, крім власне умовного вироку, зобов’язав їх прочитати книжки Марка Твена, Джека Лондона та Тараса Шевченка.

У кар'єрі адвоката Богдана Кушніра був випадок, коли суддя у своєму рішенні назвав сторони справи нецензурними словами. І учасники процесу отримали цей документ на руки. Суддя виявився людиною кмітливою і в усьому звинуватив техніку.

Тим часом помічниця судді Білоцерківця Ангеліна Ахромаєва вже заявила про втручанням в роботу автоматизованих систем суду. І повідомила, що необхідну заяву вже подали до правоохоронних органів.

Колишній же суддя, а тепер експерт з питань реформи судів та юридичної освіти Михайло Жернаков вважає, що в будь-якому разі суддю мають покарати, бо це його рішення і він має перевіряти кожну букву і кожен розділовий знак.