knigiДо короткого списку премії «Книга року BBC-2021» потрапили 15 видань, зокрема три публікації з Видавництва Старого Лева. До списку увійшли книги двох уродженців Львівщини Петра Яценка і Андрія Содомори.

Перелік авторів оприлюднила «BBC Україна», пише «Твоє Місто».

Йдеться про книги Петра Яценка «Союз Радянських Речей», опублікованої у київському «Порталі» 2020 року (у номінації Дитяча Книга року) та Андрія Содомори «Про що писати…» у львівському «Апріорі» 2021 року (номінація Книга року BBC-Есеїстика).

Додамо, що серед фіналістів потрапили три книги з львівського Видавництва Старого Лева:

  • Сергія Осоки «Три лини для Марії» 2020 року у номінації Книга року BBC-Есеїстика.
  • Євгенії Кузнєцової «Спитайте Мієчку» 2021 року у номінації Книга року BBC;
  • Станіслава Асеєва «Світлий шлях: історія одного концтабору» 2021 року – номінація Книга року BBC-Есеїстика.

Переможців оголосять 17 грудня на офіційній церемонії в Мистецькому Арсеналі у Києві. Вхід буде доступним за попередньої реєстрації та за наявності сертифікату про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту не пізніше 72 годин до події. За подією можна стежити онлайн на сторінках BBC News Україна у соцмережах.

Торік книга львів'янки Уляни Чуби «Мед і Паштет – фантастичні вітрогони» (А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2020) перемогла у номінації «Дитяча Книга року ВВС».

Для довідки

Премія списків Книги року ББС – літературна нагорода, яку щороку редакція BBC Україна присуджує найкращим українськомовним публікаціям. Премію вручають за трьома критеріями – «Книга року BBC», «Дитяча книга року BBC» та «Книга року BBC – Есеїстика».Редакція формує довгий список номінантів, з-поміж яких відбирають фіналістів до коротких списків. У трьох номінаціях журі обирає переможців на офіційній церемонії. Конкурс проводять у партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).