263246275 6568638756544053 6071012116651878357 nМарія Дергабузова станом на 5 грудня була жива — у неділю в обідню пору вона знімала з своєї картки гроші з банкомату в Трускавці. Банкомат облаштований відеокамерою і поліція перевірила по фото і відео, що це вона. Потім жінку зафіксували камери в Стрию, про це повідомляє на своїй сторінці у “Facebook” журналіст Вікторія Балицька.

«Інформацію я отримала в керівника Сихівського відділу поліції Івана Іваночко. Зателефонувала йому, бо бачу стільки паніки і домислів в соцмережах. Люди через відсутність інформації таке фантазують, що це вже схоже на ширення паніки. Так що, найімовірніше, людина собі просто подорожує. Оскільки, Марія проживала одна, то навряд чи вона мала б сповіщати про своє пересування сусідів. Перед друзями теж не завжди звітують», — зазначає Вікторія Балицька.

Вона також відмітила, що «у жінки є сестра за кордоном, яка присилає їй гроші. Ось на ці гроші Марія і мандрує. Є ще одна делікатна обставина — яка пояснює і поведінку з собакою, і все решта. Жінка має деякі проблеми зі здоров’ям. Це підтвердила сестра поліцейським, які з нею спілкувалися. Так що, всі чутки навколо цього «зникнення» — м’яко кажучи перебільшені. Як і те, що «поліція нічого не робить». Робить».

«Але по суті поліція навіть не має підстав підходити до цієї жінки на вулиці і щось втирати, не те що запрошувати її кудись в відділок чи насильно повертати додому. Це повнолітня особа з власною волею. Хіба що Марія буде в стані безпорадності та в небезпеці. Але сподіваємося, в неї все гаразд», — написала Балицька.