687687Під час нещодавнього пленарного засідання Львівської обласної ради депутат облради, член фракції «Європейська Солідарність» Василь Баран в контексті обговорення Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства запитав керівника департаменту агропромислового розвитку Тетяну Гетьман про вартість селітри. Це запитання ввело в легкий ступор очільницю аграрного департаменту ЛОДА, пише leopolis.news.

Так і не назвавши вартість цього одного з найважливіших мінеральних добрив для сільськогосподарського виробництва, директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Тетяна Гетьман у відповідь на питання депутата обласної ради Василя Барана зазначила, що в Комплексній програмі підтримки та розвитку сільського господарства у 2022 році з’явиться новий напрям підтримки аграріїв – відшкодування собівартості тих видів продукції, які найбільше постраждають від здорожчання мінеральних добрив.

За словами керівниці аграрного департаменту ЛОДА до Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у 2022 році буде внесено зміни. Відтак, аграріям області відшкодовуватимуть собівартість певних видів продукції. Однак наразі не визначено яку частку собівартості будуть відшкодовувати, якої саме продукції і кому саме.

Нагадаємо, 7 грудня відбулась чергова сесія Львівської обласної ради VIII скликання. На порядку денному сесійного засідання було понад 20 важливих питань. Були внесені зміни до низки обласних цільових програм, зокрема до Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства.